Om Mig

Hej! Jag är Heléne Almqvist och bor i Karlskoga, en liten stad en bit utanför Örebro. Jag skaffade min första PON 1990 från Okxåkers kennel i Norrköping och hon fick namnet Kelly. På den tiden var det bara 82st PON:ar i Sverige och jag blev tvungen att vänta i nästan 2 år för att få köpa min första valp. Sedan dess har jag fött upp 47 valpar under kennelnamnet Shaggy Shepherd's. Första kullen föddes 1993. 11 av dessa hundar har blivit champions och flera andra har tagit minst ett cert. Jag är vice ordförande i PON-unionen och ingår i klubbens avelsråd. Jag jobbar för friska och rastypiska hundar. 1995 blev jag färdig lydnadsinstruktör.

 

I Karlskoga bor jag tillsammans med min familj som består av en gubbe och två barn, födda 2001 och 2005. Hemma finns också för tillfället 3 PON och en maine-coon katt.

 

Jag är uppvuxen på en bondgård där vi till att börja med hade mjölkkor, jag fick tidigt lära mig att sköta dom med allt vad det innebär. Jag är i dag stolt över att faktiskt kunna säga att jag har jobbat som avbytare med att både mjölkat kor och härsat hö! 

 

Min första hund var en Boder collie. Hon bar namnet Freddy och var i första hand ett hjälpmedel hemma på gården, men hon la framförallt grunden för mitt hundintresse!  Henne släpade jag med på diverse övningar på brukshundsklubbar och ställen där man träffades och tränade hund!